←
Kitaba dönÖnceki Sayfaya Dön
İlkokul • 2. Sınıf • Türkçe

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1. Kitap – Sayfa 18

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1. Kitap Sayfa 18 Cevapları

Sayfa 18 etkinliği

Örnek Cevap

1. Bir kişinin davranışlarını, duygularını ve isteklerini kontrol etme yeteneği nedir?
Cevap: Öz denetim

2. Bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli ve ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu nedir?
Cevap: Saygı

3. Bir kişinin üzerine düşen görevleri yerine getirmesine ne denir?
Cevap: Sorumluluk

4. Başkalarına karşı saygılı ve kibar davranmaya ne denir?
Cevap: Nezaket

5. Çalışkan olma, gayretli olma durumuna ne denir?
Cevap: Çalışkanlık

6. İnsanı bir şeye veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu nedir?
Cevap: Sevgi

7. Bir işteki engelleri yenme kararlılığına ne denir?
Cevap: Azim

Şifre nedir?
Cevap: DEĞERLERİMİZ

Yorumlar

Bu etkinlik cevabı hakkında soru veya görüşünü paylaş.

0 yorum
Henüz yayınlanmış yorum yok. İlk yorumu sen yazabilirsin.